Gemi Havuzu İçin Dürbün Projesi
Tersaneler İçin Özel İmalat Havuz Dürbünü (Yüzer Havuz)
Gemi Havuzu için Dürbün Projesi, kaptan köşkünden havuzu kontrol, havuzda kırılıma gemi havuzunda yatma sebepleri, havuz batma sebepleri havuzlarda batma nedenleri kırılma nedenleri alınacak tedbirler.
Gemiler havuza alınmadan önce neler yapılabilir.
Havuza alınan gemiler için daldırma ve takozlama sırasında bazı riskler vardır bu risklerin önüne geçmek için yapılmış bir çalışmadır.
Tuzla tersanesinde Çın demir için ilk çalışmamı yaptım 1960'lardan kalma bir havuzda havuz dürbününü onarıp eksik parçaları bulup havuz için kırılmalara neden olacak riski ortadan kaldırmış olduk.
Şimdi ise elimizde bu konularla ilgili hem tecrübe hemde deneyim bulunmaktadır havuzlar için özel çalışmalar yapıyoruz.
Havuzların kaptan köşkü yada kontrol adasının durumuna göre değişik çalışmalarımız vardır yaptığımız işler hem kalıcı hemde sorunsuz uzun yıllar kullanıma imkan sağlar.
Havuz suya daldırılır ve gemi havuza alındıktan sonra ise tanklardaki suların boşaltılıp havuza risk oluşturmadan yüzeye çıkarmak gerekir içeri alınan gemiler takozlanır. Havuzun baş ve son kısmı bir düzlemde düşünülürse eğilme bükülme yada dışa açma içe toplama olmaması gerekir boyutlarına göre esneme paylarının dışına çıkılmamalıdır bu çalışmamızda hata paysız en ufak kasılmalar manuel olarak görünmektedir. Günümüzde elektronik sistemler vardır fakat bunlar tercih edilememektedir.
Havuzun durumuna göre çalışma yapmaktayız.
Orta noktadan sağ ve sol izleme
baş ve son kısımdan izleme.
Meslek olarak saat tamir ustası ve usta öğretici sertifikaya sahibim. Zaman içinde oluşan ihtiyaç nedeniyle bu işe yöneldim şu anda hem Teleskop hem Dürbün yetkili satıcılığı yapıyorum elimdeki yedek parçalar ve tamire eğilimli olmam beni bu işe yöneltti.
Harun ŞAHİN
Makine teknolojisi
(Saat Tamirciliği)
Usta Öğretici ve Ustalık belgeli